R o o m o n F i r e @_roomonfire • Matarraña/Matarranya

8 days ago · 4177 Likes · 41 Comments

@_roomonfire: Threading between trees in a Spanish forest, this ring-shaped residence is the second completed Solo House (@galeria_solo), a series of dream holiday homes designed by leading architects for French developer Christian Bourdais. Brussels-based Office Kersten Geers David Van Severen designed the property for the development in the mountainous region of Matarraña, where Bourdais is planning to eventually build 15 houses and a hotel for the Solo Houses project. The first of the Solo Houses to be completed was a symmetrical concrete residence by Chilean studio @pezovonellrichshausen , while other planned buildings include a house encased in a lattice of giant sticks by @sou_fujimoto and a building based on the form of an explosion by @didier.faustino. The house designed by the Belgian firm occupies a plot on top of a plateau, which provides a panoramic view of the surrounding forest and landscape. "Since the scenery is so impressive, we felt architecture should be invisible, merely emphasising the natural qualities of the surroundings. A simple circular roof with a diameter of 45 metres underlines the qualities of both the plateau and its edge," said the architects.

See more

41 Comments

alex_earl_made8 days ago

Amazing!

seasaltbrunette8 days ago

Ohhhhh saw this on cool houses this was dope!

ella_corazon8 days ago

👌🏼👌🏼👌🏼

_paolaquevedos8 days ago

🙀🙌🏼🖤

👌👌

archiscribbles8 days ago

Gorgeous

iretiz_188 days ago

Niceee 😍

ranz_sleepyboy6 days ago

Inspiration house~

__.soofiw.__6 days ago

🙂🇩🇪💥💃

Beautiful 😍❤️

Wauuuuuu 👏

Looks like the Apple Park, but smaller.

owlcaz8 days ago

Great geometry

girlchewinggum8 days ago

Loved seeing more of this amazing house on “world’s most extraordinary homes”!!

you are amazing! check out our page and our artist!

Love this. DM us we'd love to tell you about our new campaign we're running to help Climate Change

aainslie8 days ago

@juliantreger Interesting project, eventually 15 houses and a hotel by notable architects

natalie_burger8 days ago

@zoe_sf

nelogarcia8 days ago

@dayanaferrer

Show more

20 hours ago

One of my favourite images from a story in the latest issue of @inprint_magazine I worked on in partnership with @brevilleaus shot at the Archer House on Sydney’s Whale Beach. Designed by Craig Rosevear of Rosevear Stephenson in 2000, the beachfront steel, glass and concrete pavilion was winner of The Royal Australian Institute of Architects NSW Wilkinson Award and National Special Jury Award in 2001 and is available to rent through @contemporaryhotels.

1067 7
20 hours ago

One of my favourite images from a story in the latest issue of @inprint_magazine I worked on in partnership with @brevilleaus shot at the Archer House on Sydney’s Whale Beach. | The design of products fulfilling a purpose, should be restrained and unpretentious, to leave room for the user’s personality. The ‘Bambina Plus’ by #BREVILLE is an elegant example of how design and technology come together to better our lives. The stylish and unimposing machine delivers the very best café style coffee one could imagine, in the comfort of your own personal environment.

265 2
4 days ago

Parrish Art Museum in Water Mill, New York by @herzogdemeuron.

4997 34
8 days ago

Threading between trees in a Spanish forest, this ring-shaped residence is the second completed Solo House (@galeria_solo), a series of dream holiday homes designed by leading architects for French developer Christian Bourdais. Brussels-based Office Kersten Geers David Van Severen designed the property for the development in the mountainous region of Matarraña, where Bourdais is planning to eventually build 15 houses and a hotel for the Solo Houses project. The first of the Solo Houses to be completed was a symmetrical concrete residence by Chilean studio @pezovonellrichshausen , while other planned buildings include a house encased in a lattice of giant sticks by @sou_fujimoto and a building based on the form of an explosion by @didier.faustino. The house designed by the Belgian firm occupies a plot on top of a plateau, which provides a panoramic view of the surrounding forest and landscape. "Since the scenery is so impressive, we felt architecture should be invisible, merely emphasising the natural qualities of the surroundings. A simple circular roof with a diameter of 45 metres underlines the qualities of both the plateau and its edge," said the architects.

4177 41
12 days ago

Architecture firm @tallerhectorbarroso Hector has designed a housing complex in Mexico City, with warm-hued concrete walls inside and out. The four-storey LC710 housing project is situated in a residential part of Colonia del Valle. Measuring 10,333 square feet (960 square metres), the complex comprises six residential units, with various floor plans but similar characteristics. LC710 is constructed of steel and concrete, which is mixed with a coloured aggregate that resembles pale wood. The materials were chosen to be durable in the city's humidity, low maintenance, and to age gracefully over time. The project is also characterised by three curved, concave patios on its upper storeys. The entrance at ground level curves the opposite way with a convex wall. | photography by @rafaelgamo

6693 47
19 days ago

Wadden Sea Centre by @dorte_mandrup Dorte Mandrup A/S in Ribe, Denmark | Dorte Mandrup Arkitekter paired thatch with blackened wood for this extension to a visitor's centre on the Wadden Sea mud flats in Denmark. Dorte Mandrup's Copenhagen-based firm updated and extended the original Wadden Sea Centre in Ribe on Demark's western coast to create the "ultramodern, sculptural architecture rooted in local tradition". The building is designed as a gateway for visitors to the Wadden Sea region – a UNESCO World Heritage site that sees 15 million birds stop by its mudflats each year, to refuel on their journey along the East Atlantic Flyway migratory route. The new building has a sculptural thatch roof, which angles up form the ground to accommodate large windows at one end. "We decided that the building should be sculptural and embedded in the environment so it appears as though it has emerged from the ground," said studio founder Dorte Mandrup. The studio based its design on the region's traditional four-winged thatched farmhouses. Using largely local materials, the architects extended the original three-winged building to create an additional fourth wing. This is positioned to provide shelter on the exposed site. Straw for the thatching was harvested from a field nearby. Drying its drying process it takes on salt from the sea air.

4948 29